Vår yoga

Vår under­visnings­stil er kjent for klare instruk­sjoner, demon­strasjoner og teknisk fokus. Vi legger vekt på trygg og effektiv utførelse av de ulike stillingene og personlig oppfølging. Vi tilbyr yoga for hele kroppen med ulike program og fokus for hver klasse. Undervisningen er basert på Iyengar Yoga-metoden – en av de største yoga­­retningene i verden.

I tillegg til klassene ved studio strømmer vi flere klasser i uken, livestream via Zoom. Som medlem får man også tilgang til vårt rikholdige videoarkiv.

Faste klasser

Yoga 1

Yoga 1 tilrettelegges for nybegynnere. I disse klassene jobber vi med å etablere et trygt fundament for, og en god grunnforståelse av de primære yogastillingene; grunnstillingene. Grunnstillingene er stillinger man introduseres til på Yoga 1, Yoga (åpent nivå) og Introkurs. På Yoga 1 gjør vi mange ulike yogastillinger og utvikler generell styrke og fleksibilitet parallelt.

Yoga 2

Yoga 2 tilrettelegges for litt øvede. Vi praktiserer mer avanserte øvelser og instruksjonene er mer komplekse. På dette nivået lærer man inversjonene; skulder­stående og hodestående; vi lærer oss å legge vekt i nakken for å styrke ryggsøylen på en trygg og fundert måte. Vi forventer at grunnforståelsen knyttet til grunnstillingenes form og fundament er etablert.

Yoga 3

Yoga 3 tilrettelegges for de erfarne som har en regelmessig praksis innen Iyengar Yoga. Instruksjonene er intrikate og adresserer hele kroppen; både den indre og den ytre. Læreren forventer at du kan sanskritnavnene på de grunnleggende stillingene i vår metode. Har du gjort mye yoga tidligere, men ikke Iyengar Yoga, ønsker vi at du begynner med Yoga 2, for å bli kjent med vår metode.

Yoga (åpent nivå)

Yoga (åpent nivå) tilrettelegges for alle nivå og tar utgangspunkt i deltakerne tilstede. På denne klassen gjør vi mange ulike yogastillinger og utvikler generell styrke og fleksibilitet parallelt. Alle klassene starter med fokus på pust og avsluttes med en avspenning.

Restorativ

Dette er en rolig og gjenoppbyggende yogaklasse som tilpasses alle nivå. Klassen inneholder tilgjengelige og trygge øvelser og er i all hovedsak satt sammen av sittende, liggende og modifiserte opp-ned-stillinger. Stillingene holdes lengre og det er fokus på pust og avspenning gjennom hele klassen. Det gis individuelle tilpasninger.

Morgenyoga

Morgenyoga tilrettelegges for alle nivå og tar utgangspunkt i deltakerne tilstede. Kroppen er ofte litt stivere tidlig på dagen, men sinnet roligere. Klassen starter rolig og bygges progressivt opp. Vi gjør mange ulike yogastillinger og forbereder kroppen på dagen som kommer.

Yoga Styrke

Yoga Styrke tilrettelegges for alle nivå. På denne klassen gjør vi mange ulike øvelser, både kroppsvektsøvelser og yogastillinger. Vi gjør repetisjoner og hold for å utvikle mer dynamisk, eksplosiv og statisk styrke. Klassen avsluttes med enkle tøyeøvelser og avspenning.

Man må være skadefri for å delta på denne klassen.

Yoga for Rygg

Dette er en klasse for deg som vil forebygge og redusere ryggplager. Øvelsene involverer hele kroppen og tilrettelegges for alle nivå, inkludert gravide, med utgangspunkt i deltakerne tilstede. Klassen kan benyttes som drop-in, mens regelmessig deltagelse vil kunne forebygge og redusere ryggplager i større grad.

Yoga for Gravide

På denne klassen gjør vi øvelser som vil støtte deg, og holde deg gående gjennom hele svangerskapet. Vi gjør både aktive, styrkende øvelser og hvilende, mykgjørende og restorative øvelser for hele kroppen. Vi praktiserer fødselsforberedende øvelser, enkle pusteøvelser og ser på yogastillinger som kan benyttes som fødestillinger. Det gis individuelle tilpasninger ved behov.

Livestream

Vi har to ulike typer livestream klasser, de hvor tittelen begynner med ordet Livestream og de hvor (+livestream) står i forlengelse av klassetypen. "Livestream.." er klasser som kun gjennomføres online, og læreren er alene i rommet. Disse er et godt valg om du ønsker å se alle øvelsene, for i dette tilfelle gjør læreren hele sekvensen sammen med dere. Du velger selv om du ønsker å praktisere sammen med oss i sanntid, via Zoom, eller ikke. Etter endt klasse mottar alle påmeldte link til opptak, tilgjengelig i tre døgn.

Nivåene

Du trenger ingen forkunnskaper, heller ikke introkurs, for å delta på vår Yoga 1, Yoga (åpent nivå), Restorativ, Yoga Styrke, Yoga for Rygg og Yoga for Gravide-klasser. Yoga 1 tilrettelegges for nybegynnere. Yoga (åpent nivå), Restorativ, Yoga Styrke samt Yoga for Rygg og Yoga for Gravide-klassene tilpasses alle; læreren underviser basert på deltakerne tilstede. Yoga 2 og Yoga 3 og Vinyasa krever forkunnskaper. Det er ingen klar fasit på når man er klar for neste nivå, dette varierer basert på innsats, fysisk utgangspunkt, relevant erfaring og alder. Les klassebeskrivelsene nøye og spør gjerne en av våre lærere.

Utstyr

Vi har alt du trenger av utstyr tilgjengelig på studio. Du kan låne matte hos oss, eller ta med egen. Det er mulighet for å oppbevare private matter på studio. Ønsker du å praktisere med oss online trenger du en matte, to klosser, to pledd, yogabelte og bolster. Vi benytter oss av og til av vegg og stol i tillegg.

Individuelle tilpasninger

Gi gjerne beskjed til læreren om du har en skade, eller av ulik grunn har behov for å ta ekstra hensyn. Vi gir individuelle tilpasninger og alternative øvelser etter beste evne. Hvis du ønsker å holde det for deg selv, har vi full forståelse for det. Kjenn etter, ta hensyn til deg selv og spør gjerne om du lurer på noe.

Gravid

Som gravid er du velkommen til å delta på klasser hos oss, vi anbefaler Yoga for Gravide, Yoga (åpent nivå), Yoga for Rygg og Restorativ. Vennligst gi beskjed til læreren slik at de kan gi deg individuelle tilpasninger og alternative stillinger der det er behov for det. Som gravid kan du gjøre det meste, men det er allikevel viktig å ta hensyn.

Yoga med baby?

Du er hjertelig velkommen til å ta med deg babyen din på vår åpne formiddagsklasse, Yoga (åpent nivå) kl. 12:00-13:00, på mandager. Send oss en epost på forhånd så holder vi av plass til dere. Kontakt oss gjerne om du lurer på noe.

Menstruasjon

I Iyengar Yoga oppfordres vi til å ta hensyn til menstruasjonssyklusen vår. Det er vanlig å oppleve kroppen annerledes under eggløsning, dagene før menstruasjon og i blødningsfasen. Hvordan dette arter seg varierer fra kvinne til kvinne, og hvor man er i livet. Tilpass praksisen din etter dine behov, stå over yoga om du føler for det eller delta på roligere klasser som Restorativ og Yoga for Rygg hvis det gir mening for deg. Gi gjerne beskjed til læreren slik at de kan gi deg individuelle tilpasninger og alternative stillinger om du ønsker det.

Kurs og Workshops

I tillegg til faste klasser tilbyr Yogarommet til en hver tid aktuelle kurs og workshops. Kursene holdes både av våre lærere, samt inviterte gjestelærere.

Gå til Aktuelt