Vår yoga

Vår under­visnings­stil er kjent for klare instruk­sjoner, demon­strasjoner og teknisk fokus. Vi legger vekt på trygg og effektiv utførelse av de ulike stillingene og personlig oppfølging. Vi tilbyr yoga for hele kroppen med ulike program og fokus for hver klasse. Undervisningen er basert på Iyengar Yoga-metoden – en av de største yoga­­retningene i verden.

I tillegg til klassene ved studio strømmer vi flere klasser i uken, livestream via Zoom. Som medlem får man også tilgang til vårt rikholdige videoarkiv.

Faste klasser

Yoga 1

Yoga 1 tilrettelegges for nybegynnere. I disse klassene jobber vi med å etablere et trygt fundament for, og en god grunnforståelse av de primære yogastillingene; grunnstillingene. Grunnstillingene er stillinger man introduseres til på Yoga 1, Yoga (åpent nivå) og Introkurs. På Yoga 1 gjør vi mange ulike yogastillinger og utvikler generell styrke og fleksibilitet parallelt.

Yoga 2

Yoga 2 tilrettelegges for litt øvede. Vi praktiserer mer avanserte øvelser og instruksjonene er mer komplekse. På dette nivået lærer man inversjonene; skulder­stående og hodestående; vi lærer oss å legge vekt i nakken for å styrke ryggsøylen på en trygg og fundert måte. Vi forventer at grunnforståelsen knyttet til grunnstillingenes form og fundament er etablert.

Yoga 3

Yoga 3 tilrettelegges for de erfarne som har en regelmessig praksis innen Iyengar Yoga. Instruksjonene er intrikate og adresserer hele kroppen; både den indre og den ytre. Læreren forventer at du kan sanskritnavnene på de grunnleggende stillingene i vår metode. Har du gjort mye yoga tidligere, men ikke Iyengar Yoga, ønsker vi at du begynner med Yoga 2, for å bli kjent med vår metode.

Yoga (åpent nivå)

Yoga (åpent nivå) tilrettelegges for alle nivå og tar utgangspunkt i deltakerne tilstede. På denne klassen gjør vi mange ulike yogastillinger og utvikler generell styrke og fleksibilitet parallelt. Alle klassene starter med fokus på pust og avsluttes med en avspenning.

Restorativ

Dette er en rolig og gjenoppbyggende yogaklasse som tilpasses alle nivå. Klassen inneholder tilgjengelige og trygge øvelser og er i all hovedsak satt sammen av sittende, liggende og modifiserte opp-ned-stillinger. Stillingene holdes lengre og det er fokus på pust og avspenning gjennom hele klassen. Det gis individuelle tilpasninger.

Vinyasa

Vinyasabegrepet forklares som pust og bevegelse synkronisert; flyt i og mellom de ulike stillingene. På denne klassen praktiserer vi både solhilsener og andre flytsekvenser for å utfordre oss selv, og for å leke med de mange mulighetene fart og bevegelse gir. Denne klassen fungerer best om grunn­forståelsen for de ulike yoga­posisjonene er på plass.

Man må være skadefri for å delta på denne klassen.

Yoga for Rygg

Dette er en klasse for deg som vil forebygge og redusere ryggplager. Øvelsene involverer hele kroppen og tilrettelegges for alle nivå, inkludert gravide, med utgangspunkt i deltakerne tilstede. Klassen kan benyttes som drop-in, mens regelmessig deltagelse vil kunne forebygge og redusere ryggplager i større grad.

Yoga & Meditasjon

Klassen inneholder dynamisk yoga og stilletid. Vi vender blikket innover og ser hvordan meditasjon henger sammen med yogasystemet som helhet; hvordan den fysiske yogapraksisen kan hjelpe oss med å klargjøre kroppen til ro og tilstedeværelse for den stille praksisen. Det undervises i forskjellige metoder og teknikker for meditasjon og pranayama/pusteøvelser. Klassen har åpent nivå og passer for alle.

Livestream

Vi har to ulike typer livestream klasser, de hvor tittelen begynner med ordet Livestream og de hvor (+livestream) står i forlengelse av klassetypen.

«Livestream..» er klasser som kun gjennomføres online, og læreren er alene i rommet. Disse er et godt valg om du ønsker å se alle øvelsene, for i dette tilfelle gjør læreren hele sekvensen sammen med dere. Du velger selv om du ønsker å praktisere sammen med oss i sanntid, via Zoom, eller ikke. Etter endt klasse mottar alle påmeldte link til opptak, tilgjengelig i tre døgn.

Nivåene

Du trenger ingen forkunnskaper, heller ikke introkurs, for å delta på vår Yoga 1, Yoga (åpent nivå) og Restorativ-klasser. Yoga 1 tilrettelegges for nybegynnere. Yoga (åpent nivå) og Restorativ tilpasses alle; læreren underviser basert på deltakerne. Yoga 2 og Yoga 3, samt Vinyasa krever forkunnskaper. Det er ingen klar fasit på når man er klar for neste nivå, dette varierer basert på innsats, fysisk utgangspunkt, relevant erfaring og alder. En tommelfingerregel er at man deltar på Yoga 1 i ett år. Les klassebeskrivelsene nøye og spør gjerne en av våre lærere.

Gravide

Yogarommet tilbyr skreddersydde kurs for gravide, men du er også hjertelig velkommen til å delta på våre vanlige klasser. Som gravid kan du gjøre det meste. Noen generelle råd og tips: Som hovedregel skal man ikke legge press på magen, bli for varm, hoppe, eller presse maksimalt på utslag i leddene. Dette fordi hormoner gjør kroppen mer bevegelig enn ellers, særlig i bekken og hofter.

Kurs og Workshops

I tillegg til faste klasser tilbyr Yogarommet til en hver tid aktuelle kurs og workshops. Kursene holdes både av våre lærere, samt inviterte gjestelærere.

Gå til Aktuelt