Vår yoga

Yogarommet tilbyr yoga for hele kroppen med ulike program og fokus for hver klasse. Vi ønsker å være et trygt sted hvor man kan komme som man er. I vår undervisning legger vi vekt på å tilgjengeliggjøre øvelsene for alle, uansett utgangspunkt. Funksjonalitet og helhetlig helse er viktig for oss.

Våre lærere er utdannet innen ulike yogaretninger som Iyengar Yoga, Anusara Yoga, Vinyasa Yoga, Klassisk Yoga og Yin Yoga. Les mer om lærerne under Om oss.

I tillegg til klassene ved studio strømmer vi flere klasser i uken, livestream via Zoom. Som medlem får man også tilgang til vårt rikholdige videoarkiv.

Faste klasser

Yoga 1

Yoga 1 tilrettelegges for nybegynnere. I disse klassene jobber vi med å etablere et trygt fundament for, og en god grunnforståelse av de primære yogastillingene; grunnstillingene. Grunnstillingene er stillinger man introduseres til på Yoga 1, Yoga (åpent nivå) og Introkurs. På Yoga 1 gjør vi mange ulike yogastillinger og utvikler generell styrke og fleksibilitet parallelt.

Yoga 2

Yoga 2 tilrettelegges for litt øvede. Vi praktiserer mer avanserte øvelser og instruksjonene er mer komplekse. På dette nivået lærer man inversjonene; skulder­stående og hodestående; vi lærer oss å legge vekt i nakken for å styrke ryggsøylen på en trygg og fundert måte. Vi forventer at grunnforståelsen knyttet til grunnstillingenes form og fundament er etablert.

Yoga (åpent nivå)

Yoga (åpent nivå) tilrettelegges for alle nivå og tar utgangspunkt i deltakerne til stede. På denne klassen gjør vi mange ulike yogastillinger og utvikler generell styrke og fleksibilitet parallelt. Alle klassene starter med fokus på pust og avsluttes med en avspenning.

Vinyasa

Vinyasabegrepet forklares som pust og bevegelse synkronisert; flyt i og mellom de ulike stillingene. Med utgangspunkt i solhilsener praktiser vi ulike sekvenser. Tempoet er høyt og vi beveger oss utover komfortsonen vår - innenfor trygge rammer. Det undervises i pusteteknikken Ujjayi som ofte benyttes i Vinyasa-baserte yogaretninger. Denne klassen tilrettelegges for litt øvede, og passer best for deg som har grunnforståelsen for de ulike yogaposisjonene er på plass.

Man kan ikke være gravid, og må være skadefri for å delta på denne klassen.

Denne klassen undervises på engelsk.

Yin

Dette er en rolig og innover-vendt praksis hvor stillingene holdes over flere minutter. Stillingene utføres primært sittende eller liggende, og det brukes utstyr for å gi nødvendig støtte. I Yin Yoga jobbes det med bindevev, leddbånd og ledd. Vi øver på å hvile inn i stillingene med en forankring i pusten. På disse klassene vil det ofte spilles rolig musikk og du kan forvente noen dynamiske øvelser i tillegg til de lengre holdene.

Klassen egner seg ikke for gravide.

Yoga Flyt

Dette er en klasse hvor yogaposisjonene bindes sammen i flytende sekvenser. Vi øver på å bli mer kjent med pusten og synkronisere den med bevegelsene.
Det legges vekt på en funksjonell tilnærming til øvelser som styrker evnen til oppmerksomhet og samtidig gjør oss både sterkere og smidigere. Klassen tilrettelegges for alle nivå og tar utgangspunkt i deltakerne til stede. På disse klassene vil det kunne spilles musikk.

Klassen egner seg ikke for gravide.

Yoga Styrke

Yoga Styrke tilrettelegges for alle nivå. På denne klassen gjør vi mange ulike øvelser, både kroppsvektsøvelser og yogastillinger. Vi gjør repetisjoner og hold for å utvikle mer dynamisk, eksplosiv og statisk styrke. Klassen avsluttes med enkle tøyeøvelser og avspenning.

Man kan ikke være gravid, og må være skadefri for å delta på denne klassen.

Yoga Senior

På denne klassen gjør vi en rolig og enkel form for yoga, og bruker utstyr for å støtte og hjelpe oss trygt inn i stillingene. Man lærer å bevege seg på nye måter med de naturlige begrensningene alder fører med seg; alle yogastillinger kan modifiseres og tilpasses den enkeltes behov. En regelmessig yogapraksis kan gi en rekke helsegevinster som økt velbefinnende, bedret konsentrasjon, holdning, balanse, bevegelighet, styrke og smertereduksjon. På disse klassene vil det ofte spilles rolig musikk.

Yoga Trainee

For at vår lærerkandidat skal få erfaring og veiledning har vi en klasse dedikert til dette. Klassens nivå vil være tilsvarende Yoga (åpent nivå), som tilrettelegges for alle nivå og tar utgangspunkt i deltakerne til stede. Vi gjør mange ulike yogastillinger og utvikler generell styrke og fleksibilitet parallelt. Alle klassene starter med fokus på pust og avsluttes med en avspenning.

Man kan ikke være gravid, og må være skadefri for å delta på denne klassen.

Livestream

Vi har to ulike typer livestream klasser, de hvor tittelen begynner med ordet Livestream og de hvor (+livestream) står i forlengelse av klassetypen. "Livestream.." er klasser som kun gjennomføres online, og læreren er alene i rommet. Disse er et godt valg om du ønsker å se alle øvelsene, for i dette tilfelle gjør læreren hele sekvensen sammen med dere. Du velger selv om du ønsker å praktisere sammen med oss i sanntid, via Zoom, eller ikke. Etter endt klasse mottar alle påmeldte link til opptak, tilgjengelig i fem døgn.

Nivåene

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på vår Yoga 1, Yoga (åpent nivå), Yoga Flyt, Yoga Styrke, Yin Yoga, Yoga Senior og Yoga Trainee-klasser. Yoga 1 tilrettelegges for nybegynnere. Yoga (åpent nivå), Yoga Flyt, Yin Yoga og Yoga Senior-klassene tilpasses alle; læreren underviser basert på deltakerne tilstede. Vinyasa og Yoga 2 krever forkunnskaper. Det er ingen klar fasit på når man er klar for neste nivå, dette varierer basert på innsats, fysisk utgangspunkt, relevant erfaring og alder. Les klassebeskrivelsene nøye og spør gjerne en av våre lærere.

Utstyr

Vi har alt du trenger av utstyr tilgjengelig på studio. Du kan låne matte hos oss, eller ta med egen. Det er mulighet for å oppbevare private matter på studio. Ønsker du å praktisere med oss online trenger du en matte, to klosser, to pledd, yogabelte og bolster. Vi benytter oss av og til av vegg og stol i tillegg.

Individuelle tilpasninger

Gi gjerne beskjed til læreren om du har en skade, eller av ulik grunn har behov for å ta ekstra hensyn. Vi gir individuelle tilpasninger og alternative øvelser etter beste evne. Hvis du ønsker å holde det for deg selv, har vi full forståelse for det. Kjenn etter, ta hensyn til deg selv og spør gjerne om du lurer på noe.

Gravid

Som gravid er du velkommen til å delta på klasser hos oss, vi anbefaler Yoga (åpent nivå) og Yoga 1. Vi ønsker ikke at du skal delta på Yoga Styrke, Yin Yoga, Yoga Flyt og Yoga Trainee da disse klassene ikke tilrettelegges for gravide. Vennligst gi beskjed til læreren slik at de kan gi deg individuelle tilpasninger og alternative stillinger der det er behov for det. Som gravid kan du gjøre det meste, men det er allikevel viktig å ta hensyn.

Menstruasjon

I yoga oppfordres vi til å ta hensyn til menstruasjonssyklusen vår. Det er vanlig å oppleve kroppen annerledes under eggløsning, dagene før menstruasjon og i blødningsfasen. Hvordan dette arter seg varierer fra kvinne til kvinne, og hvor man er i livet. Tilpass praksisen din etter dine behov, stå over yoga om du føler for det eller delta på roligere klasser som Restorativ og Yin Yoga hvis det gir mening for deg. Gi gjerne beskjed til læreren slik at de kan gi deg individuelle tilpasninger og alternative stillinger om du ønsker det.

Kurs og Workshops

I tillegg til faste klasser tilbyr Yogarommet til en hver tid aktuelle kurs og workshops. Kursene holdes både av våre lærere, samt inviterte gjestelærere.

Gå til Aktuelt