Ofte stilte spørsmål

Jeg er helt ny til yoga, er det noen generelle hensyn jeg skal ta? 

Husk at det tar tid å lære nye ting, kom med et åpent sinn og spør læreren om du lurer på noe. Yoga er en egen kultur og Iyengar Yoga en spesifikk metode og ideologi med et språk som kan ta noe tid å komme inn i. Vi legger mye innsats ned i å tilgjengeliggjøre de ulike øvelsene med tydelige instruksjoner og minimalt rom for fortolkning.

Kan jeg komme uanmeldt eller må jeg booke plass på forhånd?

Du kan komme uanmeldt, men det er mulig at klassen da er full. Spesielt 16.30 klassene, fredag ettermiddag og lørdag formiddag er populære tidspunkt. Send en sms eller mail om du ikke finner ut av bookingsystemet så hjelper vi gjerne.

Hva skal jeg ha på meg?

Rene klær det er lett å bevege seg i.

Må jeg ha med egen yogamatte?

Nei, vi har alt du trenger av utstyr. Det er mulighet for å oppbevare private matter på studio. Spør oss gjerne om du trenger tips til hvilken matte du skal kjøpe deg. Det er stor kvalitetsforskjell og flere av de billigste alternativene er veldig glatte.

Kommer jeg til å svette?

Noen svetter mer, andre mindre, dette varierer fra person til person. Ta med deg et lite håndkle om du tror det kan bli nødvendig.

Har dere dusj?

Nei, vi har dessverre ikke dusj på Yogarommet.

Har dere låsbare skap?

Nei, men ta gjerne med verdisaker inn i salen om ønskelig.

Kan jeg drikke under yoga?

Er du helt ny til yoga, er gravid eller lignende går det helt fint å drikke vann underveis i klassen. Etterhvert som vi har praktisert yoga en stund forsøker vi å legge denne vanen av oss for å holde på den varmen vi produserer, varmen kan være hensiktsmessig.

Må jeg dusje før yoga?

Nei, men generell hygiene er hyggelig for alle involverte.

Fokuserer dere på pust?

Ja, spesielt i avspenningen og på restorative timer. Mens vi gjør yoga puster vi ikke en spesifikk teknikk, da er fokuset helt enkelt på å puste hele tiden, så jevnt og rolig som mulig.

Blir jeg sliten av yoga?

Det kan være utfordrende å etablere stamina, både på et fysisk og mentalt plan. Når vi utsettes for nye ting blir vi gjerne slitne uansett hva det er. På sikt vil du merke økt energi og konsentrasjonsnivå i det daglige.

Blir jeg støl av yoga?

Det kan man bli. Men det kommer selvfølgelig an på hvilket utgangspunkt man stiller med.

Kan jeg skade meg på yoga?

Så lenge du utfører stillingene med konsentrasjon og tar hensyn til både kropp og sinn, så er risikoen for skader liten. Fysisk yoga kan sammenlignes ved en hvilken som helst annen idrett i den grad at det selvfølgelig er en naturlig skaderisiko involvert.

Jeg er veldig stiv, er yoga noe for meg?

Det er nettopp deg yoga er genialt for. Vi forventer ikke at du skal være smidig før du begynner. At man er stiv og har plager i den forbindelse er en kjempe god grunn til å begynne med yoga.

Jeg er over 60 år, kan jeg bare gå på senioryoga?

Nei, du er selvfølgelig velkommen på vanlige klasser – dette er helt opp til deg.

Jeg er gravid, kan jeg komme på yoga hos dere?

Ja, men husk å opplyse læreren om det slik at de kan ta eventuelle hensyn. Huskereglene er enkle: ikke overanstreng deg eller legg unødig press på magen. Ta hensyn til deg selv og fosteret. Under graviditeten er ikke tiden for å lære seg en haug med nye yogastillinger, fokuset er stabilitet og balanse.

Jeg har menstruasjon, kan jeg praktisere yoga?

Ja. Hvis du ønsker å ta hensyn til syklusen din kan du følge lærerens forslag, eventuelt be om alternativer hvis det er noe du ikke ønsker å gjøre.

Jeg er syk, kan jeg komme på yoga?

Vi ser helst at du blir hjemme hvis du er syk, da vi er mange i samme rom, som puster i den samme luften.

Er det lov å snakke under yoga eller må jeg være stille hele tiden?

Salen er i utgangspunktet stillesone, men det er selvfølgelig lov å spørre dersom du lurer på noe.

Jeg ønsker å kjøpe gavekort, hvor kan jeg henvende meg?

Henvend deg til Benedicte eller Ingvild, i relasjon til en klasse eller via mail, se kontaktinfo for mer info.

Hvor lenge varer klippekortene?

Klippekortene varer i 6 måneder. Ved gyldig grunn kan medlemskapet forlenges. Ta kontakt for ytterligere informasjon om dette.

Kan jeg dele klippekortet mitt med en venn eller familie?

Nei, det er dessverre ikke mulig å dele klippekortet.

Når er dere åpne?

Vi er kun åpne i relasjon til klasser. Læreren er tilstede 15 minutter før og etter endt klasse. Det er ikke resepsjon så det er ikke mulig å stille spørsmål samtidig som en klasse pågår. Benedicte svarer på telefon, sms og mail fortløpende. En av oss svarer på henvendelser via sosiale medier.

Jeg har noen andre spørsmål, hvem kan jeg rette dem til? 

Det kan være læreren må videre etter endt klasse, men du kan alltid henvende deg til lærerne i relasjon til en klasse du deltar på. Du kan også henvende deg til oss via sosiale medier, eller skriv oss en mail. Vil du være anonym kan du legge et notat i postkassen vår i 1.etasje.

Andre spørsmål?

Ta kontakt dersom du har ytterligere spørsmål om Yogarommet, vår undervisning eller annet.

Kontakt oss